top of page

Blackshoot

Wat super leuk dat u op deze pagina zit! Waarschijnlijk omdat u geïnteresseerd bent in een blackshoot bij mij of informatie zoekt over hoe het allemaal bij een blackshoot in zijn werk gaat! Leuk, ik ga u meer vertellen. Lees snel door! 

Finn & Max

"De blackshoot bij mij op stal was onwijs leuk! Anne had veel geduld voor ieder paard en probeerde iedere combinatie op hun manier er zo mooi mogelijk op te zetten! De foto’s zijn prachtig geworden dankzij het geduld en de professionaliteit van Anne!"

- Finn Schreijnders

De stalgenootjes van Finn die ook op de foto gingen!

Byannedegrund Fotografie.jpg

Hoe gaan de eerste stappen in zijn werk?


Zodra u een aanvraag heeft gedaan voor een black fotoshoot, zal ik contact met u opnemen om een datum en het één en ander te bespreken (locatie, pakket en andere verzoekjes e.v.t, etc). Wanneer we een dag hebben afgesproken kan u, als u dat wilt, een moodboard sturen voor als u een bepaald beeld hebt hoe de foto’s ongeveer moeten worden. Niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor mij als fotograaf, want dan heb ik een houvast.

Waar moet u op letten bij een fotoshoot?
Een aantal punten waar u op kan letten:

  • Draag geen streepjes kleding.

  • Het mooiste op de foto staat zacht kleuren. Zwart of donkere kleuren komen harder over en word zeker niet mooi met blackfoto's. Want u raad het al, zwart op zwart is niet het meest handige; Ik raad u dus aan om nude kleuren te dragen of het liefste wit.

  • Zorg dat uw paard of hond klaar staat als ik kom (stel u doet dit niet, dan gaat het van uw shoot tijd af en dat is zonde).

  • Zorg dat uw paard/ hond er verzorgd uitziet. Denk hierbij aan; staart wassen, e.v.t inknotten van de manen etc, kam door de vacht of bijvoorbeeld gewassen. 

  • Het mooiste is om u paard zonder deken, persbeschermers etc op de foto te zetten. Afleiding dingetjes zijn handig, zoals een ballon, een badeend, een paraplu, paarden/hond of andere dier geluidjes. Ook een klein zweepje om de aandacht te trekken van het paard, zodat die bijvoorbeeld de hals wat laat zakken of juist de hals wat opricht. Kijk wat voor uw paard/hond werkt. Zelf heb ik ballonnen en een paraplu altijd bij mij.

  • Er is een mogelijkheid om mijn fotohalster te gebruiken of uw eigen hoofdstel bijvoorbeeld om doen voor de paarden. Beide zijn mooi, want met een fotohalster lijkt het alsof uw paard ‘los’ staat (het halster werk ik weg in het editten) en een hoofdstel voor een wat chiquere look! Hoofdstellen en halsters werk ik niet weg. Voor de honden heb ik een showlijn die u om mag doen. Deze werk ik net zoals het fotohalster van de paarden weg in het bewerken van de foto's. U mag ook uw eigen band en riem omdoen. Als u wilt dat ik deze wegwerk kan ik niet 100% beloven dat dit even mooi word. Doe sowieso de dunste band en riem om die u heeft.

  • Het is handig als u een tweede persoon meeneemt naar de shoot. Die kan bijvoorbeeld spullen van u aannemen, uw paard of hond even vasthouden, maar het allerbelangrijkste: uw hond of paard afleiden. Hij/zij kan geluidjes bijvoorbeeld afspelen en dan kan ik mij goed focussen op de foto’s!

  • Verder uw goede humeur en gezelligheid, die ik natuurlijk ook meebreng!

Voor de fotoshoot

Voorafgaand bespreken we de mogelijkheden voor de fotoshoot. De locatie kan voor de paarden gewoon op stal plaatsvinden. Ik werk namelijk met een zwart doek op een soort groot statief. Belangrijk is dan ook dat u paard hier niet ernstig bang voor is. Oefen desnoods met een eigen doek die u over een stal heen hangt. Voor de honden geld dit natuurlijk niet zo snel. Als uw hond nog een pup is of snel gespannen is zullen we hier natuurlijk ook rustig te werk voor gaan. Voor uw hond kan de locatie gewoon uw tuin (redelijk ruime tuin) zijn of ergens bij u in de straat. Als ik maar (bij zowel paard en hond) uit de wind kan staan en waar we natuurlijk wat mooi lichtinval kan hebben. 48 uur van tevoren kijk ik voor een laatste keer naar de windkracht (en uiteraard het overige weer) om te kijken of de shoot door kan gaan. Kan dit niet, dan plannen we een nieuwe datum in. Als ik naar de locatie kom stuur ik 24 uur van tevoren van de afgesproken datum, een betaal verzoek met de reiskosten die voor mij van toepassing zijn. Dit is €0,20 per km vanaf 2662CG (hangt af van de benzine prijzen!). Deze dient vooraf betaald te worden, zodat ik nooit voor niets naar een locatie ga. (Over afzeggen van een fotoshoot, lees informatie hier). 

Na de fotoshoot


Wanneer we een super gezellige shoot samen hebben gehad, ontvangt u binnen 72 uur de bestelpagina met de (onbewerkte) foto’s. Deze zijn door mij uitgekozen. Dit aantal kan verschillen tussen de 50 en 300 foto's. U kan extra bewerkte foto's bijbestellen voor €15,- per foto.

Zodra u de foto’s heeft gekozen die u bewerkt wilt hebben, stuur ik het factuur naar u. Deze dient wederom eerst betaald te worden en daarna ga ik er mee aan de slag. U ontvangt binnen 4 weken de foto’s nadat het factuur betaald is. Ik houd de klant gedurende de tijd op de hoogte hoe het ervoor staat. Ook krijgt u een seintje van mij als de bewerkte foto’s in een apart mapje in uw persoonlijk uitzoek galerij staan, waar u ze kan downloaden met verschillende resoluties. Alles leg ik overigens duidelijk uit in de mail hoe u moet selecteren! Dus don’t worry! 

Verder probeer ik echt alle moeite en liefde in jullie foto’s te stoppen, om zo een onvergetelijke herinnering aan u te geven! Ik probeer er een gezellige, relaxed, en vooral dat u op uw gemak bent, fotoshoot van te maken! 

Let op: het is NIET mogelijk om de onbewerkte foto's te ontvangen.

 

 

 

 

 

Mijn paard of hond is een moeilijk model of kan snel gespannen zijn, wat nu?


Dat maakt helemaal niks uit! Ik heb ervaring met jonge, drukke en snel gespannen paarden en honden. We proberen iets en zodra u of uw paard of hond niet op zijn/haar gemak voelt stoppen we gelijk en proberen we wat anders! Ook heb ik afleiding dingetjes bij mij, zoals een ballon wat je paard of hond kan afleiden.  Als je wilt voorkomen dat je paard of hond gespannen word, zoek dan een relaxte locatie uit voor de shoot waar u weet dat u paard of hond daar ook relaxed is. Dit is dus het handigste op stal of voor de hond, dichtbij huis. Geef zeker van tevoren bij mij aan waar ik e.v.t op moet letten.

Thema's binnen de blackshoots voor paarden

Kerstkransen

Rond eind oktober/begin november beginnen de blackshoots met de kerstkransen. Deze plekjes zijn heel populair dus wees er op tijd bij met boeken. Voor deze thema shoot gelden dezelfde pakketten en zitten de kransen erbij inbegrepen. U heeft keuze uit: roze, bruin, groen, blauw, rood, goud en de traditionele kerstkleuren. (Kijk voor de voorbeelden van de kleuren hieronder en op mijn Instagram/Facebook!) U mag meerdere kransen gebruiken binnen uw shoot tijd. U kan deze thema shoot ook boeken met uw stalgenootjes. Stuur mij een mailtje en geef aan met hoeveel jullie zijn, aantal paarden/personen per ruiter en dan kan ik er een leuke actie prijs p.p van maken (dit is exclusief de reiskosten). De shoottijd per duo is altijd 30 minuten met de stalshoots. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bladgoud

Ook kan u een blackshoot met bladgoud boeken. U dient zelf voor uw bladgoud te zorgen. Voor de bladgoud gelden wederom dezelfde pakketten. Het bladgoud is onwijs gaaf en helemaal upcoming!

 

 

Ik hoop u zo genoeg informatie en een indicatie te geven hoe het in zijn werk gaat! Zijn er verder nog vragen mag u mij altijd een berichtje op Facebook of Instagram sturen. Of mail, bel of vul het contact formulier in.

 

 

Tot snel en misschien staat u wel binnenkort met uw paard of hond voor mijn lens!

*Door een shoot bij mij te boeken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Lees die hier!

Before & After

Pakketten

Brons

Portret foto's


bewerkte foto's digitaal


60 minuten shoottijd


Hoge Resolutie voor Social media en afdrukken


Persoonlijke uitzoek galerij

Mogelijkheid tot nabestellen

1 paard/hond + ruiter/baasje*

€115,-

Zilver

Portret foto's


6  bewerkte foto's digitaal


60 minuten shoottijd


Hoge Resolutie voor Social media en afdrukken


Persoonlijke uitzoek galerij

Mogelijkheid tot nabestellen

1 paard/hond + ruiter/baasje*

€160,-

Goud

Portret foto's


9  bewerkte foto's digitaal


60 minuten shoottijd


Hoge Resolutie voor Social media en afdrukken


Persoonlijke uitzoek galerij

Mogelijkheid tot nabestellen

1 paard/hond + ruiter/baasje*

€205,-

*Alle pakketten zijn gebaseerd op 1 paard + ruiter/ hond + baasje. Wilt u met meerdere personen/paarden/honden op de foto? Dan heb ik hiervoor een speciaal tarief van €40 per persoon en/of dier. Deze prijs komt op het huidige bedrag van de fotoshoot nog bij. 

 

Alle pakketten zijn exclusief reiskosten. Dit tarief word berekend op basis van waar ik op dat moment in Nederland verblijf.

Postcode in Oostenrijk is 6622.

 

 De tijd is een maximale tijd. Het kan zijn dat we eerder klaar zijn. Dit ligt aan hoe voorspoedig de fotoshoot loopt.

 

Binnen de prijs zit ook de tijd voor mij van het opbouwen en afbouwen van de statieven etc. De prijs word niet anders als er geen gebruik word gemaakt van het doek met statieven. 

Heeft u speciale wensen? Dan kan ik een pakket voor u op maat maken. Neem gerust contact op!

bottom of page