top of page

Algemene Voorwaarden

Hier kan u de Algemene voorwaarden vinden van Byannedegrund Fotografie. Op elke shoot, meeloopdag, workshop etc zijn deze voorwaarden van toepassing.

Shoots

Tijdsduur

Alle shoots zijn op tijden gebaseerd dat ze maximaal mogen duren.  Het kan natuurlijk zijn dat we binnen een kwartier al klaar zijn of bijvoorbeeld de volle tijdsduur gebruiken. 

Voor uitloop met logische reden zal hier geen bezwaar over worden gemaakt. 

Bewerkingstijd

Wanneer de foto’s zijn uitgekozen door de klant op hun persoonlijke bestelpagina, heb ik 4 weken de tijd om alle foto’s te bewerken. Bij bedrijfsshoots kan dit e.vt. 5 weken duren. Duurt dit nog langer door bepaalde omstandigheden, laat ik dit uiteraard weten aan de klant. Uiteraard zal ik trachten om de bewerkingstijd zo kort mogelijk te houden.

Fotorechten

Alle rechten van de foto's liggen ter allertijden bij mij. Dit betekend dat u de foto's niet verder mag doorverkopen of winst ermee mag maken. Gebeurt dit wel dan zal ik genoodzaakt zijn om een schadevergoeding te sturen. Als u de rechten van de foto's wilt kopen neemt u hiervoor contact met mij op (auteursrecht). Er zit namelijk een verschil in het kopen van shoot foto's en het kopen van rechten van shoot foto's.

Foto’s van mij mogen op geen enkele manier worden bijgesneden, zodat mijn logo niet zichtbaar is. Ook mogen op mijn foto’s geen extra filters worden toegepast voor het bijvoorbeeld plaatsen op social media. Gebeurt dit wel na een waarschuwing, word er een bedrag van €100 in rekening gebracht. U kiest mij als fotograaf om mijn stijl die u mooi vind. Ik vraag natuurlijk de klant altijd om toestemming om de foto’s te gebruiken voor de website (portfolio) en Instagram & Facebook (portretrecht). 

Betalingen

Indien er reiskosten geoffreerd zijn dienen deze 24 uur voorafgaand aan de shoot betaald te worden, i.v.m niet komen opdagen.  Na het ontvangen van de door u gekozen selectie, stuur ik een factuur die eerst betaald dient te worden. Daarna start ik het bewerkings proces. U ontvangt van mij een factuur waar je vervolgens op het aangegeven banknummer het bedrag kan overboeken met het factuurnummer.

Gift Card

De Gift Cards zijn maximaal 1 jaar geldig en mogen alleen gebruikt worden door de desbetreffende persoon en pakket op de kaart. Gift Cards zijn niet retourneerbaar.

Boekingen

(Geldt vanaf 11 maart 2021) Alle shoots zijn op basis van 1 persoon met hun hond/paard. Wilt u  samen met uw vriend(en), vriendin(nen), moeder, vader, opa of oma op de foto met uw dier, dan kan dit voor €40 per persoon of dier. 

Alle boekingen zijn exclusief reiskosten.  Bij een boeking gaat u automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Jurken 

Bij een shoot (word voornamelijk bij de paarden fotografie gebruikt) heeft u de mogelijkheid om een jurk te huren. De jurk hoort zorgvuldig mee om te gaan. Wanneer er iets gebeurt, zoals het paard die bijvoorbeeld op de jurk staat en daardoor e.v.t. scheurt, dient er schadevergoeding betaald te worden. Het bedrag hiervan verschilt per schade. 

Afzeggen

Zodra een fotoshoot is bevestigd (doormiddel van een mail) kan deze niet meer geannuleerd worden. Met uitzondering van een geldige reden, zoals overlijden of medische redenen en  zal de shoot verplaatst worden naar een andere datum.  Bij het niet komen opdagen op een fotoshoot word het hele bedrag in rekening gebracht. 

Klachten

Een klacht over de gemaakte foto's van uw shoot dient binnen 3 dagen officieel aan mij via een e-mail vermeld te worden.  Een klacht over de tijd wanneer ik de foto's maakte dient binnen 7 dagen officieel via een e-mail  gemeld te worden aan mij. Buiten die tijd word de klacht niet in behandeling genomen. Ik kijk met alle serieusheid naar de inhoud van de klacht en samen komen we tot een passende oplossing. Wanneer de klacht betreft over de gemaakte foto's en deze redelijk is word er in het desbetreffende geval een nieuwe afspraak gemaakt om het gewenste resultaat te behalen. Alle oplossingen zijn mogelijk behalve het terugeisen van het shoot bedrag en evt onkosten die de klant gemaakt heeft. 

Risico

Tijdens de shoot is de fotograaf voor niets aansprakelijk. Het deelnemen van een shoot en de eigendommen die worden meegenomen naar de shoot is op ieder zijn eigen risico. Dit geld voor materiële en immateriële schade. 

Na bewerking

Ik als fotografe ben vrij om de foto's in te vullen in de nabewerking, zoals ik denk dat past en mooi is.

De fotografe is niet aansprakelijk voor het verschil in kwaliteit foto's na persoonlijk gebruik van de foto's. Ook is het niet mogelijk om de onbewerkte foto's te ontvangen. Waarom? Daar vertel ik u hier graag meer over!

Photoshop les

De Photoshop les word opgenomen en deze video mag uiteraard naar niemand worden doorgestuurd. Deze les is voor u bedoeld en de video zal ook in uw eigen bezit blijven. Wanneer de video wel bij iemand anders in zijn bezit is gekomen ben ik genoodzaakt u nogmaals het bedrag van de Photoshop les in rekening te brengen.

Fotoreis

 • De deelnemer ontvangt de factuur van de geboekte lodge voor de fotoreis nadat de boeking heeft plaats gevonden via de mail persoonlijk van Anne de Grund. De deelnemer heeft 7 dagen (vanaf de dag van de verstuurde factuur) om de betaling te voldoen. Als het bedrag niet betaald wordt binnen de afgesproken periode, kan Anne de Grund de boeking annuleren en de plek doorgeven aan de volgende deelnemer.

 • Na de betaling ben je verzekerd van je plek in de fotoreis Oostenrijk 2024.

 • Als de deelnemer 2 maanden of minder annuleert voor de fotoreis begint zonder geldige reden, zal het volledige bedrag niet geretourneerd worden, totdat de vrijgekomen plek van de deelnemer weer is opgevuld door iemand anders.

 • De fotoreis zal ter allertijden doorgaan i.v.m. de weersomstandigheden. De maand mei is een goede maand qua het weer. Anne zal alle fotoshoots eventueel verplaatsen naar de juiste momenten. 

 • De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor een geldige identiteit kaart.

 • De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor eventuele allergieën te controleren en te melden.

 • De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor een eigen reis- en annuleringsverzekering.

 • De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het regelen van de heen en terugreis naar Rinnen, Oostenrijk. 

 • De deelnemer ontvangt van Anne de Grund op een gegeven moment het programma van de fotoreis. Deze mag niet op social media verschijnen (ook geen story’s) en niet doorgestuurd worden. 

 • Tijdens de reis maakt de deelnemer foto’s tijdens de fotoshoot. Deze foto’s heb jij recht over en mag je gebruiken voor je portfolio. Wil je de foto’s gebruiken voor reclamedoeleinden, vraag dan eerst toestemming aan het desbetreffende model die op de foto staat. Deze regel geldt ook voor Anne de Grund zelf!

 • De deelnemer is zelf verantwoordelijk om voor 22 april door te geven of zij allergieën of andere zaken heeft waar Anne de Grund rekening mee kan houden. 

 • Is de deelnemer ontevreden over de fotoreis? Dan is er de mogelijkheid om binnen 7 werkdagen na de reis een klacht in te sturen. De deelnemer kan nooit een terugbetaling krijgen i.v.m. de kosten die al gemaakt zijn. Anne de Grund zal beslissen over een toepasselijke oplossing.

 • Persoonlijke gegevens over de deelnemers zal nooit doorgestuurd of gepubliceerd worden.

 • Over de prijzen van de fotoreis kan niet over gepraat etc. worden.

 • De deelnemer is zelf verantwoordelijk om zijn apparatuur mee te nemen naar de reis. Denk aan body + Lens(zen), geheugenkaartjes, accu + oplader, laptop, harde schijf etc.

bottom of page