top of page

In 2022 veranderde mijn leven en vertrok ik naar de bergen...

Passie voor foto's maken heb ik al heel mijn leven gehad. Toen ik dan ook voor mijn 15de verjaardag mijn eerste camera kreeg begon mijn avontuur. Ik vond voor een baas werken totaal niet leuk en wilde zelf mijn creativiteit inzetten en doen hoe ik zelf dingen wilde aanpakken. Ik wilde iets voor anderen betekenen en zag een toekomst hierin met de fotografie. Sindsdien ben ik full-time fotograaf. Het ondernemen heb ik niet van een vreemde, mijn ouders zijn ondernemers. In 2022 ben ik een groot avontuur aangegaan. Ik ben met mijn hele familie verhuist naar Oostenrijk. Ook in dit prachtige land vol onbeschrijfelijke locaties heb ik mijn fotografie doorgezet. Nu na 2 jaar ben ik in beide landen actief als paarden, honden en bedrijfsfotografe! 

"Als je iemand wilt hebben met geduld en wie meedenkt dan moet je bij Anne zijn!"

- Amber Veldhoen

 In mijn privé leven ben ik alles behalve geduldig, haha! Ik wil alles snel en liever vandaag dan morgen. Daarnaast ben ik ook knetter perfectionistisch en zo ook op mijn werk die ik lever. Maar wanneer er dieren om mij heen zijn laat ik alles los in mijn hoofd en ontspan ik. Naast de liefde voor honden is de paarden liefde ook natuurlijk ergens ontstaan. Ik ben hoogsensitief en had vroeger hier heel erg last van. Ik zocht een uitlaat klep waar ik voor een aantal uurtjes mijn hoofd op 0 kon zetten en even kon genieten, zonder te worden beïnvloed door te veel prikkels. Ik wist dat ik enorm van dieren hield dus vandaar de keuze van mijn ouders om mij op paardrijden te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Op mijn 8ste ging ik op paardrijden. Paardrijden is voor mij, naast fotografie, een grote passie die ik met veel liefde doe. Van dressuur tot aan een sprongetje, maar ook carrousel rijden doe ik graag! Ik weet daarom ook goed met paarden om te gaan tijdens een fotoshoots. Dit is natuurlijk een enorm voordeel en vinden klanten heel prettig.

 

Passie voor foto's maken heb ik al heel mijn leven gehad. Toen ik dan ook voor mijn 15de verjaardag mijn eerste camera kreeg begon mijn avontuur. Eerst heel veel oefenen natuurlijk tot ik een fotoshoot met een hond had en mijn eerste €20 in mijn handen kreeg gedrukt. "Voor de moeite". Toen ging er een lichtje bij mij branden en wist ik dat ik hier mijn baantje van kon maken. Ik vond voor een baas werken totaal niet leuk en wilde zelf mijn creativiteit inzetten en doen hoe ik zelf dingen wilde aanpakken. Ik wilde iets voor anderen betekenen en zag een toekomst hierin met de fotografie. Ik heb mijn bijbaantje bij een restaurant toen opgezegd en ben full-time in het weekend gaan fotograferen. Voordat ik naar het MBO ging was mijn bedrijf al aan het groeien. Naast honden en paarden fotografie heb ik ook de passie gekregen voor de bedrijfsfotografie. Ook ik weet als geen ander dat bedrijf foto's onwijs belangrijk zijn om je business een powerboost te geven!

Dit is dus ook waar ik andere ondernemers bij help. 

 

Ik zat ondertussen al op het MBO (16/17 jaar). waar ik de opleiding Redactioneel medewerker deed en heb toen in mijn tweede jaar (februari 2021) officieel mijn bedrijf ingeschreven bij de KVK.  Sindsdien ben ik full-time fotograaf. Voor mij geen school meer. Waarom? Omdat ik mij graag 100% wil focussen op mijn bedrijf. Het ondernemen heb ik ook zeker niet van een vreemde, mijn ouders hebben vroeger een restaurant gehad en hier bleef het niet bij. In 2022 ben ik een groot avontuur aangegaan. Ik ben met mijn hele familie verhuist naar Oostenrijk. Ook in dit prachtige land vol onbeschrijfelijke locaties heb ik mijn fotografie doorgezet. In ons appartementen huis zijn natuurlijk ook honden welkom en willen onze gasten en anderen graag hun vakantie moment hebben laten vastleggen. Deze vorm van honden fotografie doe ik daarom ook het meeste hier. De passie voor om verschillende soorten huizen te fotograferen is hier ook ontstaan. Nu na twee jaar ben ik in beide landen actief als paarden, honden en bedrijfsfotografe! Ik vindt het super mooi om mensen vast te leggen los of samen met hun lieve paard of hond. De connectie tussen mens en dier is het prachtigste wat er is! Ik geloof dat elk dier & mens uniek is en fotogeniek is. Jouw herinnering telt ook en moet niet tegengehouden worden door angst of onzekerheid. Hier help ik je vlekkeloos mee!

Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk hier mijn aanbod!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik kom oorspronkelijk uit het pittoreske Bergschenhoek, maar woon sinds 31 augustus 2022 gedeeltelijk van het jaar in Rinnen, Oostenrijk. Dat klopt, ik ben namelijk geëmigreerd! Ik woonde daar met mijn ouders, zusje en hond Saar (Golden Retriever van 6 jaar jong) tot aan afgelopen september. In september 2023 heeft mijn zusje namelijk de beslissing gemaakt om na een jaar terug te keren naar Nederland en daar haar studie verder voort te zetten. Dit gaf mij ook een kans om weer gedeeltelijk in Nederland te zijn voor de fotoshoots. Heel luxe, want vanaf nu mag ik in beide landen een leventje hebben! Super dankbaar daarvoor want zo kan ik mijn werk en diensten verspreiden. 

 

Wij zijn vorig jaar geëmigreerd omdat mijn ouders altijd al een grote droom hadden; een eigen appartementen huis runnen! Een nieuw avontuur, waar ik helemaal aan toe was, want nooit heb ik echt gevoeld dat alleen Nederland het voor mij zou zijn. Ik wist altijd dat er nog een mooier en groter avontuur op mij te wachten stond. Sinds de zomer van 2021 zijn we hier al mee bezig. Na veel zoeken zijn wij bij het prachtige Mountainlodge Tirol uitgekomen. 

Benieuwd naar ons nieuwe stekkie? En opzoek naar een leuke vakantie bestemming in Tirol? Bekijk dan onze website voor een kijkje in onze Oostenrijkse lodges met een moderne twist! 

 

Hier in Oostenrijk ben ik natuurlijk met de fotografie door gegaan, maar wat heeft deze gedeeltelijke verandering nou voor invloed op alle klanten of toekomstige klanten in Nederland?

 

Eigenlijk helemaal niet zo veel! Ik ben meerendeel van het jaar in Nederland en beschikbaar voor fotoshoots en workshops.  Stuur mij gewoon simpelweg een mailtje en dan overleggen we samen voor een datum dat ik in Nederland, of voor de Duitse klanten, in Oostenrijk ben. Hoe makkelijk is dat? 

 

Email fotoshoots: byanndegrundfotografie@gmail.com

Email workshops: workshopbyanne@gmail.com

MIJN APPARATUUR

Byannedegrund Fotografie.jpg

Ik fotografeer met Nikon, namelijk de Nikon Z8. Ik heb als lens de Nikon 70-200mm 2.8, de 85mm 1.4 Sigma Art lens & de 14-24 mm 2.8.  Deze drie lenzen zijn echt pareltjes en raad deze ook absoluut aan!

 

LAAT DIT HET BEGIN ZIJN VAN ONZE MOOIE 
SAMENWERKING

IMG_0907.jpg
bottom of page